چگونه تومور در معده شما را از بين مي برند؟
آندوسکوپي
در عوض ، جراح يک آندوسکوپ (يک لوله انعطاف پذير بلند و داراي يک دوربين فيلمبرداري کوچک در انتها) را به پايين گلو و داخل معده منتقل مي کند. ابزارهاي جراحي مي توانند از طريق آندوسکوپ منتقل شوند تا تومور و بخشي از ديواره طبيعي معده اطراف آن برداشته شود.
براي درمان سرطان معده ، يک جراح ممکن است کارهاي زير را انجام دهد
گاسترکتومي جزئي:
با اين روش بخشي از معده برداشته مي شود. پزشکان معمولاً غدد لنفاوي و بافت چربي را نيز از بين مي برند تا از بين رفتن تمام سرطان کمک کنند.
گاسترکتومي کامل:
پزشکان کل معده ، غدد لنفاوي اطراف و بافت چربي را از بين مي برند.
آيا سرطان معده قابل درمان است؟
وقتي سرطان معده خيلي زود پيدا شود ، احتمال بهبودي بيشتر است. سرطان معده در هنگام تشخيص ، غالباً در مرحله پيشرفته قرار دارد. در مراحل بعدي ، سرطان معده قابل درمان است اما به ندرت قابل درمان است. شرکت در يکي از آزمايشات باليني که براي بهبود درمان انجام مي شود بايد در نظر گرفته شود.
سرطان معده چقدر جدي است؟
در حالي که سرطان معده در مقايسه با انواع ديگر سرطان نسبتاً نادر است ، اما يکي از بزرگترين خطرات اين بيماري دشواري تشخيص آن است. از آنجا که سرطان معده معمولاً علائم اوليه را ايجاد نمي کند ، اغلب تا زماني که به ساير قسمت هاي بدن سرايت نکند ، تشخيص داده نمي شود.
بدون کدام اندامها نمي توانيد زندگي کنيد؟
هفت اندام بدن که بدون آنها مي توانيد زندگي کنيد
- طحال. اين عضو در سمت چپ شکم ، به طرف پشت در زير دنده ها قرار دارد. ...
- معده ...
- اندام هاي توليد مثل. ...
- روده بزرگ ...
- كيسه صفرا. ...
- ضميمه. ...
- کليه ها.
جراحي سرطان معده با برداشتن کامل معده
جراحي و برداشتن کامل معده (گاسترکتومي) به منظور تومورهاي فوقاني معده؛ برداشتن کل معده، در نزديکي غدد لنفاوي و بخشهايي از مري، رودهي کوچک و بافتهاي ديگر که در نزديکي تومور قرار دارند. طحال نيز ممکن است برداشته شود. مري به رودهي کوچک متصل ميشود بنابراين بيمار ميتواند به خوردن و بلع خود ادامه دهد.
در صورت انسداد مسير معده و اگر سرطان را نتوان از طريق جراحي استاندارد رفع نمود، امکان استفاده از روشهاي زير وجود دارد:
?جايگذاري استنت Endoluminal
لولهاي باريک و قابل انبساط به منظور باز کردن مجرا (به عنوان مثال عروق يا مري) براي تومورهاي مسدودکنندهي مجاري .
?ليزر درماني Endoluminal
روشي است که يک اندوسکوپ لولهاي باريک و داراي لامپ با استفاده از ليزر پرتو شديدي از نور در بدن نفوذ کرده و از آن بهعنوان چاقو استفاده مي شود.
?گاستروژژنوستومي (Gastrojejunostomy)
عمل جراحي سرطان معده به منظور حذف قسمتي از معده دچار سرطان که در حال انسداد مسير دهانهي معده به رودهي کوچک مي باشد.
درمان جراحي
در واقع ، جراحي تنها امکان مطمئن درمان شفابخشي است. هدف از عمل جراحي حذف هرچه بيشتر بافت تومور کاملاً قابل مشاهده و به دست آوردن حاشيه هاي جراحي بدون بافت است.
در طي عمل جراحي ، برداشتن معده به گسترش سرطان ، يعني نفوذ تومور از طريق ديواره معده ، گسترش تومور به اندام هاي مجاور و درگيري گره هاي لنفاوي بستگي دارد.
محدوديت هاي برداشتن معده
گسترش برداشتن معده به محل تومور بستگي دارد
سرطان واقع در بدن يا اجسام معده نياز به عمل جراحي گاسترکتومي کامل دارد. بازسازي تداوم گوارشي سپس توسط يک oesojejunostomy Roux-en-Y تحقق مي يابد. به نظر مي رسد بازسازي کيسه و Roux-en-Y باعث بهبود کيفيت زندگي بعد از عمل پس از عمل جراحي گاسترکتومي کامل مي شود.
سرطان آنتروم، ممکن است توسط گاسترکتومي ديستال زير کل کنترل شود. بازسازي با روشي مشابه روشهاي Bilroth I يا II محقق مي شود. Roux-en-Y gastrojejunostomy براي جلوگيري از ريفلاکس صفرا در بقاياي معده پيشنهاد شده است ، اما واگوتومي براي جلوگيري از زخم معده آناستوموتيک اجباري است ، بسته به اندازه باقي مانده معده. اين نوع بازسازي به نام انحراف کامل اثني عشر در بيماران با ريفلاکس معده و مري شديد ارائه شده است . با اين حال ، مي توان آن را براي GC پس از گاسترکتومي ديستال ، در مواردي از بيماران با اميد به زنده ماندن طولاني مدت به عنوان مثال سرطان معده (EGC) نشان داد. براي مدت زمان طولاني ، گاسترکتومي راديکال کامل راديکال براي ضايعات ديستال توسط نويسندگان عمومي ، به ويژه از ژاپن پيشنهاد شد. دليل منطقي آن اين بود که پس از عمل لنفادنکتومي گسترده ، از جمله برداشتن دم لوزالمعده ، بقا بهتر بود. در اين شرايط ، برداشتن کامل معده لازم بود. در واقع ، گاسترکتومي کامل معمول معمولاً تنها درمان توصيه شده براي ضايعات ديستال نيست ، همانطور که در يک مطالعه کنترل شده چند مرکزي مرکز آينده نگر نشان داده شد. در اين مطالعه ، تفاوت معني داري در ميزان بقاي 5 ساله بين گاسترکتومي ديستال کلي يا زير توتال براي ضايعات ديستال مشاهده نشد. با اين حال ، يک نکته مهم اين واقعيت بود که پس از گاسترکتومي ديستال زير توتال ، حاشيه برداشتن آزاد نبايد کمتر از 5-6 سانتي متر بر روي معده و کمتر از 2 سانتي متر در اثني عشر باشد.
سرطان کارديا به رويکرد خاصي نياز دارد. در حقيقت ، آنها به عنوان يک نهاد باليني متفاوت در نظر گرفته مي شوند ، در حالي که ديگران آنها را با هرگونه تفاوت بافت شناسي با يک سرطان مري پايين تر جذب مي کنند. در حقيقت ، محدوديت برداشتن به خود پسوند مري بستگي دارد. علي رغم عدم مطالعه کنترل شده ، تمايل به دستيابي به گاسترکتومي کامل در ضايعات محدود به قلب و پروگزيمال مري-گاسترکتومي از طريق روش ترکيبي شکم و قفسه سينه راست (روش لوئيس- سانتي) براي ضايعات گسترش يافته به مري تحتاني وجود دارد .
GC نفوذي بورمان نوع 4 ، از نظر توپوگرافي (جزئي يا کلي) ، معمولاً به دليل گسترش گسترده مکرر از ديواره معده ، با گاسترکتومي کامل درمان مي شوند . بروز نسبي اين نوع سرطان با گذشت زمان در حال افزايش است و برداشتن گسترده تر در اندام هاي اطراف از جمله لنفادنکتومي طولاني ، همانطور که توسط نويسندگان ژاپني پيشنهاد شده است ، به نظر نمي رسد که پيش آگهي را براي همه TNM بهبود بخشد مراحل ، بجز احتمالاً در مرحله III ، اما هيچ آزمايش کنترل شده اي در بورمان نوع 4 GC انجام نشده است.
سرانجام ، EGC ، هر مکاني که باشد ، نياز به درمان مشابه ساير انواع دارد ، زيرا احتمال گسترش گسترده زير مخاط و درگيري گره هاي لنفاوي وجود دارد. برخي از نويسندگان ژاپني برداشتن محدود براي EGC را پيشنهاد کردند ، اما اين روش ها در حال حاضر در اروپا پخش نشده اند.
جراحي براي سرطان معده
در صورت انجام جراحي ، بخشي از درمان بسياري از مراحل مختلف سرطان معده است. اگر بيمار مبتلا به سرطان در مرحله 0 ، I ، II يا III باشد و از سلامت کافي برخوردار باشد ، جراحي (غالباً همراه با ساير روش هاي درماني) تنها فرصت واقعي براي درمان در اين زمان است.
بسته به نوع و مرحله سرطان معده ، ممکن است براي از بين بردن سرطان و بخشي يا کل معده و برخي از غدد لنفاوي مجاور ، جراحي انجام شود. جراح سعي خواهد کرد تا حد ممکن معده طبيعي را پشت سر بگذارد. گاهي اوقات ديگر اعضاي بدن نيز بايد برداشته شوند.
حتي وقتي سرطان بيش از حد گسترده باشد که به طور کامل برداشته نشود ، ممکن است با جراحي سرطان معده به بيماران کمک شود زيرا مي تواند از خونريزي تومور جلوگيري کرده و يا از انسداد معده توسط رشد تومور جلوگيري کند. به اين نوع جراحي جراحي تسکيني گفته مي شود ، به اين معني که علائم را تسکين مي دهد يا از آن جلوگيري مي کند اما انتظار نمي رود که سرطان را درمان کند.
:: برچسبها:
گاسترکتومي ديستال ,
:: بازدید از این مطلب : 658
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0